Hoe ziet een sportfeestdag eruit?


Hoe ziet zo’n sportfeestdag eruit?

Hier vind je een verslagje van het sportfeest in Adegem, dit organiseerden we in 2014.
Om 7u30 verzamelden we op het sportfeestterrein, dit is iets later dan normaal omdat we niet zo ver moesten rijden.
Om 8u moeten we voor het eerst in de ring: parendans! Dit vinden wij een hele leuke dans omdat iedereen, jongens-meisjes, jong-oud eraan kan meedoen. We zijn met zoveel dat we zelf niet volledig in de ring passen!
8u30 De meisjes wagen zich aan de kringdans, terwijl de jongens al volop aan het bondsreeksen zijn.
9u Het is tijd voor onze piramide, snel nog eens alle uniformpjes, sjaaltjes controleren zodat we geen minpunten krijgen. Kyra haalt de megafoon boven en weg zijn we: links-links-links-rechts-één-twee! Duimen maar, want dit is een discipline die we wel eens kunnen winnen vandaag
9u30 Tijd voor nog een dansje. Nu is het aan de meisjes om de bondsreeks te doen terwijl de jongens de vrije ritmiek doen voor de jury.
10u De meisjes halen de wimpels boven. Vlagje zwaaien en lachen naar de jury!
10u30 De jongens zijn omgekleed en hebben nu hun witte pakje aan. Zij hebben veel zwaardere vlaggen dan de meisjes, maar het ziet er dan ook veel stoerder uit!
11u De meneer van de microwagen roept af dat de meisjes zich mogen klaarmaken voor de atletiek en de jongens zich naar het touwtrekterrein mogen begeven. Zoals altijd beginnen de jongste leden met schiftingen voor de sprint. Vier van onze beste lopers per leeftijdsgroep lopen de benen van hun lijf om sneller te proberen zijn dan de 7 andere afdelingen.
12u We wisselen om: de jongens beginnen nu aan de atletiek, en de meisjes gaan aan de touwen gaan trekken.
13u middagpauze. Er zijn lekkere frietjes/broodjes/hamburgers te koop.
14u Begin van het feestprogramma. Het is ondertussen al heel wat drukker geworden want nu zijn niet alleen de KLJ’s er, maar ook heel wat ouders en sympathisanten. Een sportfeest is namelijk erg spectaculair om naar te komen kijken. We beginnen met de openingsdans. Spannend! Want aangezien wij de organiserende afdeling zijn, moeten wij de openingsdans verzorgen. Door een beetje regen laten we ons zeker niet doen!

Nu kunnen we beginnen aan de rest van het middagprogramma. We demonstreren één voor één alle dansjes, vendel- en wimpelnummers. Na elke voorstelling worden de winnaars afgeroepen. Hopen op een beker!
Dit zijn alle bekers die we wonnen op ons sportfeest. Wat zijn we trots op onze 10 bekers!
bekers