Algemeen

Sportfeesten onderscheiden KLJ volledig van andere jeugdbewegingen. Terwijl Chiro, Scouts, KSA … in de zomer enkel op kamp gaan, zetten wij elke zondag van de vakantie ons beste beentje voor op de sportfeesten!

Wat is dat, zo’n sportfeest?

Dat is een vraag die je als KLJ’er veel zal krijgen, maar waar je waarschijnlijk nooit een kort en bondig goed antwoord op zal kunnen geven. We doen toch een korte poging.

Een sportfeest is een evenement dat georganiseerd wordt door een KLJ-afdeling in Oost-Vlaanderen. Bijna alle KLJ’s uit de buurt gaan er met hun leden naartoe om het tegen elkaar op te nemen in verschillende disciplines: dansen, menselijke piramide bouwen, atletiek, wimpelen, vendelen en touwtrekken. In de voormiddag doen we dit voor een jury, in de namiddag tonen we wat we kunnen aan alle ouders, familieleden en andere sympathisanten die graag eens een kijkje komen nemen. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats en kunnen we hopelijk met een aantal mooie bekers huiswaarts keren!

Om echt te weten hoe leuk het is om op zondagochtend vroeg op te staan en naar een sportfeest te vertrekken, raden we je aan om gewoon eens een keertje mee te gaan. We beloven je een onvergetelijke dag en we zijn er zeker van dat je de volgende zondagen weer klaar zult staan voor het sportfeest!

Sportfeestkalender 2023

  • 2 juli                      >Zaffelare
  • 23 juli                    >Hamme Sint-Anna
  • 30 juli                    >Moerbeke-Waas
  • 13 augustus         >Sleidinge
  • 20 augustus         >Nieuwkerke Waas
  • 27 augustus         >Lichtervelde